Storleken på ditt lån

En av de mest grundläggande delarna på ditt lån är storleken.

Lånestorleken bedöms vanligen i förhållande till värdet på en fastighet.

Om fastigheten är värd $ 100.000 och lånets storlek är $ 90.000 är låneförhållandet 90%.

Detta förhållande är en kritisk faktor långivaren kommer att titta på att bestämma om ett lån är godkänt, vilken typ av lån är godkänt och vilket totalt lånebelopp.

Lånetyper (läs mer här -> Olika lånetyper)

Det finns många olika typer av låneprogram. Du kan välja mellan många olika lånemöjligheter, inklusive räntebärande lån, 30 års fasta lån, 40-åriga lån, minsta betalningslån, smslån och många andra. Läs mer på smslåntips.com för mer info.

Dessa olika lån kan erbjudas på olika sätt.

Till exempel kan ett 90% lån till värdeförhållande faktiskt brytas upp i olika lån.

För en lånetyp kan du få ett lån till 90% av fastigheten.

För en annan lån typ kan du få ett 80% lån för det första lånet och ett 10% andra lån för att få totalt 90%.

En annan lånetyp kan kräva att lånet delas upp i 70% och 20% stycken.

Olika betalningar

Du kanske har många olika betalningar om ditt lån är strukturerat annorlunda.

Andra lån är oftast dyrare än det första lånet. De brukar komma med mycket högre räntor.

Ett lån som är en 70/20 delat kan vara dyrare än en 80/10 delat. Detta beror på att det andra lånet är för 20% av fastighetens värde snarare än bara för 10%. Det andra lånet, med högre ränta, är större i ett scenario än ett annat.

Du kan lära dig mer om bostadslån här om du vill.

This entry was posted in Private Economy and Loans. Bookmark the permalink.